Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης

Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 14941/13.04.2011

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σε συνεχή υποβάθμιση οδηγεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο δέχεται μια άνιση μεταχείριση εκ μέρους του Υπουργείου, καθώς λόγω χρεών αναγκάστηκε να αναστείλει για μια εβδομάδα τις θεραπείες των καρκινοπαθών, γιατί οι προμηθευτές δεν έδιναν φάρμακα. Η μηδενική χρηματοδότηση του νοσοκομείου δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του. Μάλιστα, ο κίνδυνος να μην καταβληθούν οι μισθοί και να σταματήσουν οι θεραπείες είναι ορατός.

Επί δυο μήνες, καθυστερεί η χρηματοδότηση του νοσοκομείου, από την οποία καλύπτεται η μισθοδοσία του προσωπικού. Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός, ότι παρόλο που το νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ΝΠΙΔ, όλη η λειτουργία του διέπεται από τη νομοθεσία των δημόσιων νοσοκομείων, με εξαίρεση τη χρηματοδότησή του. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει άμεσα μέτρα, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί άλλο η υποβάθμιση του νοσοκομείου και να συνεχίσει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί η άνιση μεταχείριση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που κινδυνεύει με κλείσιμο;

Απάντηση Υπουργείου